نگاه کلی به توده در گردن:

 

بسیاری از افراد احساس درد و توده بودن در گردن شان را دارند اما هیچ گاه این حس را مهم نمی پندارند.

کیست‌ها و ناهنجاری‌های عروقی به عنوان عوامل مادرزادی ایجاد توده‌های گردنی می باشند؛ غده‌های لنفاوی گردن بر اثر عفونت بزرگ شده، به صورت توده‌هایی در گردن قابل لمس هستند.

توده‌های گردن در هر سنی شیوع دارند و همه بایستی به‌محض احساس توده‌ای در گردن به پزشک متخصص مراجعه کرده، تحت معاینه قرارگیرند.ت

وده‌های گردنی ۳ علت مادرزادی، عفونی و سرطانی دارند.

کیست‌ها و ناهنجاری‌های عروقی به عنوان عوامل مادرزادی ایجاد توده‌های گردنی می باشند و غده‌های لنفاوی گردن بر اثر عفونت بزرگ شده، به صورت توده‌هایی در گردن قابل لمس هستند.

شایع‌ترین علل عفونی ایجاد توده در گردن را لوزه‌ها، دندان‌ها و سینوس‌ها، ابتلا به بیماری سل و توکسوپلاسموز (بیماری عفونی که افراد در معرض تماس با گربه به آن مبتلا می‌شوند) شامل می شوند.

سرطان‌های بدخیم به ۲ صورت اولیه و ثانویه ظهور می‌یابند که نوع اولیه آن شامل سرطان غدد تحت فکی، تیروئید و غدد لنفاوی است.

از سرطان‌های حفره دهان، حنجره، بینی، سینوس‌ها، معده و سرطان نازوفارنکس ـ منطقه بالای حلق ـ به عنوان موارد ثانویه سرطان می باشند.

آشنایی با انواع توده های گردنی و علل به وجود آورنده آن

 

از کیست ها و ناهنجاری های عروقی به عنوان عوامل مادرزادی ایجاد توده های گردنی نام می برند. در مواردی، غده های لنفاوی گردن بر اثر عفونت بزرگ شده، به صورت توده هایی در گردن قابل لمس هستند. از نظر اندازه، توده های بالاتر از یک سانتیمتر در گردن به بررسی نیاز دارند و در اطفال و سنین بالای ۵۰ سال به دلیل زیاد بودن بدخیمی از اهمیت بیشتری برخوردارند. از سوی دیگر عفونت های گوش، هنوز شایع ترین علل ناشنوایی یا افت شنوایی در کشور به شمار می رود. از سال ها پیش در ایران (به عنوان اولین کشور خاورمیانه) با انجام جراحی های کاشت حون به بخش وسیعی از ناشنوایان مادرزادی کمک شده و هم اینک شاهد نتایج مثبت و قابل قبول این اعمال هستیم به گونه ای که بسیاری از کودکانی که در دهه اخیر با این جراحی تحت عمل قرار گرفته اند، امروز نه تنها در مراکز ناشنوایان نگهداری نمی شوند بلکه همانند هم سن و سالان خود به دبستان، دبیرستان و دانشگاه می روند و گروهی هم از دانشگاه ها در رشته های مختلف فارغ التحصیل شده اند.

شایع ترین علل عفونی ایجاد توده در گردن، لوزه ها، دندان ها، سینوس ها، ابتلا به بیماری سل و توکسوپلاسموز (بیماری عفونی که افراد در معرض تماس با گربه به آن مبتلا می شوند) عنوان می شود. در «دوازدهمین کنگره بین المللی انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران» که ۱۰ تا ۱۴ آبان ماه با حضور استادان برجسته رشته گوش، گلو و بینی برگزار شد، موضوع توده های گردنی مورد بحث قرار گرفته و روش های علمی تشخیصی و درمانی آن ارائه شد. دکتر «علیرضا جعفری» دبیر اجرایی این کنگره با هشدار نسبت به جدی گرفتن این توده ها در گردن می گوید: «توده های گردنی در هر سنی شیوع دارند و همه افراد باید در صورت احساس توده در گردن با مراجعه به پزشک متخصص، تحت معاینه قرار گیرند.» معمولاً سرطان های بدخیم به دو صورت اولیه و ثانویه ظهور می کند که نوع اولیه آن شامل سرطان غدد تحت فکی، تیروئید و غدد لنفاوی است. دکتر «جعفری» از سرطان های حفره دهان، حنجره، بینی، سینوس ها، معده و سرطان نازوفارنکس (منطقه بالای حلق) به عنوان موارد ثانویه سرطان نام می برد.


دکتر ستایش گردن ,های ,توده ,سرطان ,گردنی ,صورت ,در گردن ,به عنوان ,توده در ,های گردنی ,توده های ,عنوان عوامل مادرزادی ,عوامل مادرزادی ایجاد ,عنوان موارد ثانویه ,موارد ثانویه سرطانمنبع

جراحى بیماریهاى تیروئید و سرطان تیروئید

جراحی پورت گذاری یا تعبیه کاتتر پورت براى شیمى درمانى

جراحى سرطان دستگاه گوارش

جراحی سرطان مجرای صفراوی

جراحى سرطان معده

جراحی سرطان لوزالمعده (پانکراس)

جراحی سرطان روده بزرگ و کوچک

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

ارزان سرا مرکز تخصصی نرم افزار موبایل ودیعتی کامپیوتر پرسش - آموزش رایگان کامپیوتر تیک تاک کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت خرید قطعات دامپتراک کوماتسو شیرین چت|عشق شیرین |چت روم فارسی مهر لینک فیلتر شنی هتل های کیش